Zelf paaseieren maken voor Pasen. En nee, voor deze variant hoef je geen chocolade de tempereren of zelf karamel te maken. Ook jij kunt deze super schattige paaseieren zelf maken.
Ik hou heel erg van vrolijke kleuren zoals ik bij deze paaseieren gebruikt heb. Ik krijg dan toch altijd een beetje het gevoel van voorjaar. In dit recept maak je de paaseieren met Deco Melts. Deco Melts zijn eigenlijk een soort nep chocolade. Het zijn kleine rondjes in allerlei kleuren die het dichtst bij de smaak van witte chocolade komen en makkelijk te smelten zijn in de magnetron of (au bain marie). Heb je een deel gesmolten en heb je nog over dan kun je deze later weer gewoon opnieuw smelten. Deze Deco Melts kun je online kopen bij winkels die gespecialiseerd zijn in bakspullen, maar bijvoorbeeld ook bij een hobbywinkel als Pipoos of een goed gesorteerde snoepwinkel (zoals bij ons in het dorp). In de ingrediënten lijst staat een linkje om het online te bestellen. Je kunt de Deco Melts voor zoveel andere simpele dingen gebruiken.
Zo maakte ik nog meer vrolijke recepten met Deco Melts, waaronder deze gekleurde pretzels en marshmallow popcorn. Daarvoor gebruikte ik dezelfde kleuren. Lekker makkelijk kun je in één keer de Deco Melts kopen en daarmee meerdere leuke recepten maken.
Had ik al verteld dat je deze paaseieren vult met dulche de leche? Deze heerlijke karamelvulling is heel makkelijk te maken, dus ook hier geen gedoe met zelf karamel maken op basis van suiker en water die dan tot een bepaalde temperatuur moet koken. Gewoon een blikje gecondenseerde melk koken tot je karamel hebt. Makkelijk hè! Ga dus snel aan de slag en ga zelf die paaseieren maken!
Ingrediënten zelf paaseieren maken


Voor 30 kleine halve eieren
- 60 gram witte Deco Melts (hier te bestellen)
- 30 gram paarse Deco Melts (hier te bestellen)
- 30 gram roze Deco Melts (hier te bestellen)
- 30 gram licht blauwe Deco Melts (hier te bestellen)
- blikje gecondenseerde melk (bv deze van Friesche vlag)
Extra benodigdheden
- mal voor paaseieren (bijvoorbeeld deze)
- bakpapier
- spuitzak
- stukje keukenrol
Bereiding
Wil je het jezelf iets makkelijker maken dan kun je een mal nemen waarvan de eitjes iets groter zijn. De eitjes in de mal die ik gebruikte zijn 2,2 cm, maar je kunt ook bijvoorbeeld eitjes nemen van 5,5 cm zoals deze.
Stap 1:
Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan met water met op de bodem een velletje keukenrol. Het blikje staat dus op de keukenrol in de pan met water. Dit is om te voorkomen dat je roestplekken in je pan krijgt. Het blikje moet helemaal onder water staan. Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes koken. Giet na 2 uur het water uit de pan en laat het blikje afkoelen (niet openmaken, het is gloeiend heet!).
Stap 2:
Verdeel de Deco Melts over 3 magnetron bestendige schaaltjes. Je hebt de witte nodig om de kleuren wat zachter te maken. Dit vind ik zelf mooier, maar doe vooral wat je zelf leuk vindt. Ik heb de volgende verhoudingen aangehouden per schaaltje.
schaaltje 1: 30 gram paarse en 30 gram witte
schaaltje 2: 30 gram roze en 10 gram witte
schaaltje 3: 30 gram blauwe en 20 gram witte
Verwarm de Deco Melts volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3:
Leg de mal voor paaseieren op een bakpapiertje, want je gaat zeker knoeien! Je gaat nu de eerste kleur aanbrengen op de mal. Je hoeft niet alle eieren helemaal te vullen. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld een paar helemaal in 1 kleur te maken, maar het leukste vind ik als ze meerdere kleuren hebben. Die krijg je door met 1 kleur wat spetters over een aantal paaseieren in de mal te laten druipen. Dit doe je voor een aantal paaseieren en vervolgens neem je een andere kleur voor de volgende paaseieren. Zo ga je heel de mal af. Dat ziet er ongeveer zo uit:
Stap 4:
Als je een kleurtje hebt aangebracht vul je de rest van het eitje met een andere kleur. Je hoeft het eitje niet helemaal te vullen, het moet een dun laagje worden, zodat je hem straks kunt vullen. Dit doe je door een klein beetje van de Deco Melts in de eitjes te gieten en dan de mal zo te bewegen dat heel het eitje is bedekt. Als het buiten het eitje loopt kun je dit zoveel mogelijk wegvegen, eventueel met een spatel of anders een mesje. De paaseieren mal komt er dan ongeveer zo uit te zien:
Stap 5:
Als je de mal omdraait ziet het er al heel mooi uit.
Nu gaan we de eieren vullen met de dulche de leche. Doe de dulche de leche in een spuitzak, knip er een klein puntje vanaf. Vul nu alle eieren. Doe ze niet te vol, want er moet zo ook nog een laagje Deco Melts overheen. Hieronder zie je mijn voorbeeld:
Daarna doe je er nog een laagje Deco Melts overheen.
Stap 6:
Laat de paaseieren even goed hard worden voordat je ze uit de mal haalt. Draai de mal om en duw op de eitjes om ze er uit te krijgen. Omdat dit vrij kleine eitjes zijn is het moeilijker om ze mooi af te werken. Geen nood! Neem een mes en doe die even onder de warme kraan, zo snij je de randjes makkelijk weg.
Je kunt de paaseieren lang bewaren, dus je kunt ze lang voor Pasen al maken. Als ze het redden dan tot Pasen natuurlijk.
Veel bakplezier, Daphne
Wat zien die paaseitjes er vrolijk uit zeg! Mijn kinderen zijn ook dol op koken en maken het liefst elk weekend iets lekkers. De Paasdagen zijn helaas voorbij maar we kunnen dit recept alsnog eens uitproberen natuurlijk. Bedankt voor de inspiratie!
Hallo Vincent, ze zien er idd vrolijk uit en het leuke is….je hoeft niet te wachten tot volgend jaar Pasen om ze te maken. In de winkel of online kun je bonbon/chocolade vormen krijgen, die kun je gebruiken in plaats van de ei mal die ik gebruikte. Hiermee zijn de kinderen wel weer even zoet hoor!