Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Klein gebak en Taart  /  14 september 2018

Witte chocolade aardbeientaart

Witte chocolade aardbeientaart

Ik hou heel erg van taarten met slofbodem. Deze witte chocolade aardbeientaart met slofbodem maak je gewoon in een ronde vlaaivorm. Hier heb je dus geen speciale sloffenring voor nodig. In combinatie met de witte chocolade en aardbeien vulling is dit een heel geslaagd taartje en helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten witte chocolade aardbeientaart
Voor 12 taartpunten

Slofbodem
– 160 gram roomboter
–
130 gram witte basterdsuiker
–
250 gram bloem
–
2 tl bakpoeder
–
Half ei
–
Snuf zout

Amandelspijs
–
200 gram amandelspijs
–
1 ei

Vulling
– 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
–
1 zakje vanillesuiker
–
100 ml zure room
–
150 gram witte chocolade
–
Aardbeien (doosje)

Extra Benodigdheden
–
Vlaaivorm (losse bodem) 24 cm
–
Bakpapier
–
Bakspray
–
Deegroller

Bereiding

Stap1:
Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp in een mixer door elkaar tot een romig geheel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een deeg.

Stap2:
Vet een vlaaivorm (het liefst met losse bodem) van 24 cm in met bakspray of boter en leg een bakpapiertje op de bodem.
Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol uit tot een lap die iets groter is dan je vorm. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de vorm en zorg ervoor dat je een klein randje van deeg maakt aan de zijkant.

Tip: het deeg voor de sloffenbodem scheurt vrij snel daarom rol ik het meestal eerst uit op een vel bakpapier en kun je in 1 keer het vel bakpapier omkeren boven je taartvorm.

Zet de vlaaivorm een uur in de koelkast voordat het de oven in gaat.

Stap3:
Maak het spijs voor de bodem door het ei met de amandelspijs te mengen. De amandelspijs moet iets dunner zijn, zodat je het makkelijk kunt verdelen over de bodem van de taart en het tijdens het bakken 1 mooi geheel wordt.

Stap4:
Als het deeg bijna een uur in de koelkast staat verwarm je de oven alvast voor op 180 graden. Na een uur in de koelkast haal je de vorm uit de koelkast en verdeel je de amandelspijs gelijkmatig over de bodem.

Bak de slof zo’n 25 minuten in de oven tot hij mooi bruin is gekleurd. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm en haal hem daarna uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Stap5:
Zorg er voor dat de mascarpone op kamertemperatuur is en mix dit met het zakje vanillesuiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een schaal boven een pan kokend water). Meng de chocolade door de mascarpone en laat afkoelen. Daarna roer je de zure room er door. Snij ongeveer 100 gram aardbeien in kleine stukjes (in vieren) en meng dit even kort door het mengsel.

Stort dit mengsel in de afgekoelde slofbodem en zet die 4 uur in de koelkast om op te stijven. Versier met de overige aardbeien en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Wil je de taart helemaal afmaken, dan kun je deze ook bestrooien met witte chocolade schaafsel. Gewoon een stuk witte chocolade schaven met een rasp (je had waarschijnlijk nog wat over van de reep, indien je deze nog niet had opgegeten). Dit is het makkelijkste als de chocolade even in de koelkast heeft gelegen anders smelt het vrij snel door je warme handen.

Variatietip
Deze taart maakte ik met aardbeien, maar dit kan natuurlijk ook heel goed met andere fruit soorten zoals frambozen of kersen of een mengeling van verschillende fruit soorten.  

 Veel bakplezier, Daphne

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • chocolade
  • Vers fruit
  • witte chocolade

Berichtnavigatie

Koekjes met (zelfgemaakte) jam en sprinkels
Kijkje in de bakery – Sept #2

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube