Ik hou de zomer gewoon in stand en dat doe ik met deze overheerlijke tartelettes met frambozen ganache. Ik vind tartelettes er altijd zo schattig uit zien, zeker deze roze versie met frambozen.
Ik heb al een aantal keer tartelettes gemaakt maar was steeds niet tevreden over het deeg. Na een aantal mislukte pogingen heb ik nu eindelijk de goede samenstelling gevonden. Tja en die ganache hè, hoe lekker zijn frambozen met witte chocolade, mjam.
Deze mini taartjes, want dat zijn deze kleine tartelettes eigenlijk, zijn niet moeilijk om te maken. Het belangrijkste is dat je het deeg goed laat koelen voordat je de tartelettes gaat bakken. Voor de frambozen heb ik diepvriesframbozen genomen omdat je deze heel het jaar door kunt kopen, maar je kunt ze natuurlijk in de zomer prima vervangen door verse frambozen.
Sta je nu te popelen om deze tartelettes zelf te maken maar heb je geen bakringen, geen nood. Draai een cupcake bakvorm om en steek een rondje deeg uit met bijvoorbeeld een groot glas of klein kommetje en leg deze over de bakvorm. Deze bak je vervolgens in de oven en zo ontstaan er cupjes die je vervolgens kunt vullen met de frambozen ganache.
Ingrediënten Tartelettes met frambozen ganache
Voor de tartelettes (12 stuks)
- 70 gram zachte boter
- 55 gram poedersuiker (suikerbakkerspoeder)
- 20 gram amandelmeel
- 1 ei
- 130 gram bloem
- snufje zout
Voor de frambozen puree
- 250 gram (diepvries) frambozen
- 2 el kristalsuiker
- 1 el citroensap
- 2 el water
Voor de frambozen ganache
- 100 gram frambozen puree
- 275 gram witte chocolade
Extra Benodigdheden
- bakringen met een doorsnede van 6 cm
- bakblik bekleed met bakpapier
- zeef
- staafmixer
- gevriesdroogde frambozen ter decoratie
Bereiding
Stap1:
Voor het deeg van de tartelettes meng je de boter en poedersuiker zacht in de kom van een staande mixer. Hier voeg je het ei en de amandelmeel aan toe en mix je nog even verder tot het goed is gemengd.
Stap2:
Voeg de bloem en het zout toe aan de kom en meng dit met een vork door elkaar. Als er wat grotere brokjes ontstaan kun je het deeg nog even kort met je handen tot een deegbal kneden. Wikkel het deeg in plasticfolie maak het plat en leg het 4 uur in de koelkast.
Stap3:
Maak ondertussen de frambozen puree door de frambozen samen met de suiker, water en het citroensap in een pan te doen. Verwarm dit en laat even zachtjes koken totdat de frambozen helemaal kapot zijn gekookt. Pureer de frambozen even met een staafmixer en zeef het mengsel om alle pitjes er uit te halen.
Stap4:
Om de ganache te maken doe je de frambozen puree in een magnetron bestendige kom en voeg daar de witte chocolade aan toe. Zet dit in de magnetron en verwarm dit steeds met korte tussenposes. Roer tussendoor goed door en verwarm dit totdat bijna alle chocolade gesmolten is, er mogen nog kleine stukjes in zitten. Blijf daarna goed roeren totdat ook de laatste stukjes chocolade zijn gesmolten.
Stap5:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkvlak en de deegroller met bloem en rol het tot een dikte van ongeveer 3 millimeter. Steek daar rondjes uit die groter zijn dan je bakringen. Ik gebruik voor mijn bakringen van 6 cm een uitsteker van 9 cm.
Leg deze rondjes in de taartringen en duw met je vingers het deeg voorzichtig tegen de randjes aan naar beneden. Snij het overtollige deeg aan de bovenkant er af met een mesje.
Prik wat gaatjes op de bodem met een vork. Zet de bakringen nog even in de koelkast om nog even goed te koelen, ongeveer een half uurtje. Zet de bakringen met het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de tartelettes in 12 minuten op 170 graden gaar.
Stap6:
Laat de tartelettes goed afkoelen op een taartrooster. Doe de frambozen ganache in een spuitzak. Spuit de ganache in de afgekoelde tartelettes en decoreer met wat gevriesdroogde frambozen.
Veel bakplezier, Daphne
[…] genoeg krijgen van deze overheerlijke mini gebakjes dan moet je ook zeker een keer mijn recept voor tartelettes met frambozen ganache […]
Hallo, wordt deze ganache hard als het afkoelt? Ik zou het over een taart willen gieten.
Groeten
Hoi Marlie, leuk dat je dit recept wilt gebruiken op een taart. Dit kan idd. Normaal voor harde ganache neem je bij witte chocolade 100 gram slagroom en 300 gram witte chocolade, nu vervang je de slagroom door frambozenpuree. Je kunt in dit recept 25 gram extra witte chocolade toevoegen dan is de verhouding helemaal 1:3.
Groetjes, Daphne