Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Klein gebak en Taart  /  23 november 2019

Tartelettes met cranberry curd

Tartelettes met cranberry curd

December is in aantocht, dus het is weer tijd voor cranberries! Vroeger werd er bij ons met of rond kerst altijd wel een keer kalkoen met cranberry saus gegeten. Ik vond dat toen echt helemaal niet lekker en at alleen de kalkoen met lekker veel jus (moet ik nu dan niet meer aan denken). Cranberries lust ik nu wel graag en zeker in deze winterse tartelettes met cranberry curd.

Tartelettes met Cranberry Curd

Deze mini taartjes, want dat zijn deze kleine tartelettes eigenlijk, zijn niet moeilijk om te maken. Het belangrijkste is dat je het deeg goed laat koelen voordat je de tartelettes gaat bakken. Voor de cranberries heb ik diepvriescranberries genomen want dat werkt het makkelijkste en kun je heel het jaar door kopen. Uiteraard kun je ook gewoon verse nemen.

Sta je nu te popelen om te deze tartelettes met cranberry curd zelf te maken maar heb je geen bakringen, geen nood. Draai een cupcake bakvorm om en steek een rondje deeg uit met bijvoorbeeld een groot glas of klein kommetje en leg deze over de bakvorm, zo ontstaan er cupjes die je vervolgens kunt vullen met de cranberry curd nadat je ze gebakken hebt.  

Ingrediënten tartelettes met cranberry curd

Voor de tartelettes (12 stuks)

  •  70 gram zachte boter
  • 55 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 130 gram bloem
  • snufje zout

Voor de cranberry curd

  • 170 gram (diepvries) cranberries
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 2 eigeel
  • 2 eieren
  • 2 el maïzena
  • 60 gram boter

Extra Benodigdheden

  • Bakringen met een doorsnede van 6 cm
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Bakspray
  • Cranberries ter decoratie

Bereiding

Stap1:
Voor het deeg van de tartelettes meng je de boter en poedersuiker zacht in de kom van een staande mixer. Hier voeg je het ei en de amandelmeel aan toe en mix je nog even verder tot het goed is gemengd.

Stap2:
Voeg de bloem en het zout toe aan de kom en meng dit met een vork door elkaar. Als er wat grotere brokjes ontstaan kun je het deeg nog even kort met je handen tot een deegbal kneden. Wikkel het deeg in plasticfolie maak het plat en leg het 4 uur in de koelkast.

Stap3:
Voor de cranberry curd breng je de cranberries met het water en suiker aan de kook en laat dit zo’n 10 minuten koken tot ze stuk gaan. Pureer de cranberries met een staafmixer. Laat de cranberries afkoelen

Stap4:
Doe de eieren en maïzena in een kom en klop goed met een garde tot het lichter van kleur is. Voeg de eieren toe aan de afgekoelde cranberries (als het niet goed afgekoeld is krijg je roerei) en verwarm het mengsel. Blijf ondertussen goed roeren tot het dikker gaat worden. Dit kan wel 8 tot 10 minuten duren. Haal de pan van het vuur, voeg de boter in blokjes toe en roer nog even goed door. Zeef het mengsel en laat het afkoelen.

Stap5:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakringen in met bakspray. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkvlak en de deegroller met bloem en rol het tot een dikte van ongeveer 3 millimeter. Steek daar rondjes uit die groter zijn dan je bakringen. Ik gebruik voor mijn bakringen van 6 cm een uitsteker van 9 cm. Leg deze rondjes in de taartringen en duw met je vingers het deeg voorzichtig tegen de randjes aan naar beneden. Snij het overtollige deeg aan de bovenkant er af met een mesje. Prik wat gaatjes op de bodem met een vork. Zet de bakringen nog even in de koelkast om nog even goed te koelen, ongeveer een half uurtje. Zet de bakringen met het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de tartelettes in 12 minuten op 170 graden gaar.

Stap6:
Laat de tartelettes goed afkoelen op een taartrooster. Doe de cranberry curd in een spuitzak. Spuit de curd in de afgekoelde tartelettes en decoreer met wat cranberries.

Kun je geen genoeg krijgen van deze overheerlijke mini gebakjes dan moet je ook zeker een keer mijn recept voor tartelettes met frambozen ganache proberen. 

Veel bakplezier, Daphne

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Tartelettes
  • winter

Berichtnavigatie

Swiepswoepswap: Energy Bars
Makkelijk snoephuisje van ontbijtkoek

1 comment

  • Red Velvet Cakerol - Bakeryfromthecorner
    6 januari 2020

    […] Bestrooi voor serveren nog even met poedersuiker. Op zoek naar een ander lekker taartje bekijk dan dit recept voor Tartelettes met Cranberry Curd […]

    Reply

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Ik maak gebruik van (niet eetbare) cookies om na te gaan hoe deze site wordt gebruikt.Geen probleem!