Ik serveerde deze Strawberry Oreo Cheesecake tijdens de Taart en Trends beurs afgelopen September. Ik deelde ze toen uit in kleine amuseschaaltjes, maar heb de Cheesecake nu in een springvorm gemaakt. Tijdens de beurs kreeg ik veel positieve reacties op de Cheesecakes. Ik houd persoonlijk niet heel erg van Oreo koekjes, maar in een cheesecake zijn ze heel smakelijk. Ik gebruikte voor deze Cheesecake ook geen gewone Oreo koekjes maar Strawberry Oreo koekjes. Dit resulteert in een frisse Cheesecake.
Voor de beurs wilde ik kleine hapjes serveren en had geen kookplaat tot mijn beschikking, alleen een kleine oven en een koelkast. Bij het bedenken van de recepten voor de beurs kwam ik al snel op Cheesecake uit, omdat je voor dit recept geen oven nodig hebt. Ik wilde wel een beetje een verrassende smaak Cheesecake maken en kwam daarbij op de Strawberry Oreo Cheesecake uit. Een gewone Oreo Cheesecake is bekender, maar aangezien ik zelf niet zo heel erg van Oreo koekjes hou zou ik die niet zo snel maken. Ik heb voor de beurs een test gedaan met de Strawberry Oreo’s en dat pakte verrassend lekker uit. Ik maakte tijdens de beurs ook de variant met Ruby KitKat. Dit recept is ook op mijn blog te vinden (hier).
Ingrediënten Strawberry Oreo cheesecake (no bake)
Voor 1 springvorm 20/24cm
Voor de bodem
– 462 gram strawberry Oreo’s (42 stuks)
– 50 gram boter gesmolten
Voor de cream cheese
– 700 gram roomkaas
– 175 gram poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)
– 175 gram zure room
– 280 ml slagroom
– 308 gram strawberry Oreo koekjes (fijngehakt) (28 stuks)
– 132 gram Oreo koekjes voor decoratie (12 stuks)
Extra Benodigdheden
– springvorm 20/24cm
– bakpapier
– bakspray
– Foodprocessor
Bereiding
Stap1:
Vet een springvorm in met bakspray (of boter). Leg op de bodem een bakpapiertje. Ik zet de springvorm altijd op het bakpapier en teken de omtrek en knip het uit, dan is het precies passend.
Stap2:
Doe de Oreo’s in de Foodprocessor en maal deze fijn, voeg de gesmolten boter toe en mix nog even door elkaar. Schep dit op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Anders valt de bodem straks uit elkaar. Zet even in de koelkast.
TIP: Heb je geen Foodprocessor, snij de koekjes fijn met een groot mes.
Stap3:
Klop de slagroom met een mixer stijf en bewaar apart.
Stap3:
Mix de roomkaas met de poedersuiker (of suikerbakkerspoeder) in een andere kom even kort door elkaar, voeg de zure room toe en mix nog even verder.
Stap4:
Spatel de slagroom door het zure room mengsel en meng hier ook de fijngehakte Oreo’s door.
Stap5:
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de crème over de bodem van de taart en strijk glad aan de bovenkant. Zet de springvorm in de koelkast voor 4 uur om op te stijven.
Stap6:
Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvorm. Laat hem voor het serveren even op kamertemperatuur komen.
Veel bakplezier, Daphne