Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Klein gebak en Taart  /  7 oktober 2018

Ruby KitKat mini cheesecakes (no bake)

Ruby KitKat mini cheesecakes (no bake)

Deze mini cheesecakes zijn gemaakt met de nieuwe Ruby Kitkat. In de mini cheesecakes proef je het fruitige van de Ruby chocolade. De mini cheesecakes zijn heel leuk om tijdens een hight tea of op een sweet table te serveren. Ik moest zelf even wennen aan de nieuwe Ruby chocolade, die qua smaak heel anders is dan de melk, wit of pure chocolade. Ik maakte deze mini cheesecakes op de Taart en Trends beurs en daar waren ze een groot succes.

Als basis voor de mini cheesecakes gebruikte ik uiteraard roomkaas, maar ook wat zure room, dat maakt deze mini cheesecakes net wat frisser. Zeker in combinatie met de fruitige Ruby chocolade in de KitKat. Ik serveerde deze mini cheesecakes in kleine plastic amuse schaaltjes die ik online had gekocht. Soms kom je deze ook gewoon tegen bij de Action of Xenos. Je kunt ook gewoon kleine borrelglaasjes nemen, als ze maar zo’n 60ml zijn, dan heb je een mooi formaat.

Ingrediënten Ruby Kitkat mini cheesecakes (no bake) 

Voor 20 mini cheesecakes

Voor de bodem
– 100 gram digestive
– 40 gram boter gesmolten
– 2 stuks Ruby Kitkat

Voor de cream cheese
– 350 gram roomkaas
– 85 gram poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)
– 85 gram zure room
– 140 ml slagroom
– 3 stuks Ruby KitKat fijngemaakt
– 1 stuk Ruby KitKat in stukken gesneden voor decoratie

Extra Benodigdheden
– 20 (plastic) glaasjes (60 ml)

Bereiding

Stap1:
Doe de digestive koekjes en KitKat in de Foodprocessor en maal deze fijn, voeg de gesmolten boter toe en mix nog even door elkaar. Schep dit op de bodem van de glaasjes en druk een beetje aan.

TIP: heb je geen Foodprocessor, snij de koekjes fijn met een groot mes.

Stap2:
Klop de slagroom met een mixer stijf en bewaar apart.

Stap3:
Mix de roomkaas met de poedersuiker (of suikerbakkerspoeder) in een andere kom even kort door elkaar, voeg de zure room toe en mix nog even verder.

Stap4:
Spatel de slagroom door het zure room mengsel en meng hier ook de fijngemaakte KitKat door.

Stap5:
Verdeel de crème over de glaasjes en versier met een stukje Ruby Kitkat. Zet de mini cheesecakes in de koelkast en laat minimaal 2 uur op stijven.

Veel Bakplezier, Daphne

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Cheesecake
  • chocolade
  • no bake
  • toetje

Berichtnavigatie

Gingerbread cupcakes met dulce de leche botercrème
Rozijnkoekjes

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube