Deze mini cheesecakes zijn gemaakt met de nieuwe Ruby Kitkat. In de mini cheesecakes proef je het fruitige van de Ruby chocolade. De mini cheesecakes zijn heel leuk om tijdens een hight tea of op een sweet table te serveren. Ik moest zelf even wennen aan de nieuwe Ruby chocolade, die qua smaak heel anders is dan de melk, wit of pure chocolade. Ik maakte deze mini cheesecakes op de Taart en Trends beurs en daar waren ze een groot succes.
Als basis voor de mini cheesecakes gebruikte ik uiteraard roomkaas, maar ook wat zure room, dat maakt deze mini cheesecakes net wat frisser. Zeker in combinatie met de fruitige Ruby chocolade in de KitKat. Ik serveerde deze mini cheesecakes in kleine plastic amuse schaaltjes die ik online had gekocht. Soms kom je deze ook gewoon tegen bij de Action of Xenos. Je kunt ook gewoon kleine borrelglaasjes nemen, als ze maar zo’n 60ml zijn, dan heb je een mooi formaat.
Ingrediënten Ruby Kitkat mini cheesecakes (no bake)
Voor 20 mini cheesecakes
Voor de bodem
– 100 gram digestive
– 40 gram boter gesmolten
– 2 stuks Ruby Kitkat
Voor de cream cheese
– 350 gram roomkaas
– 85 gram poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)
– 85 gram zure room
– 140 ml slagroom
– 3 stuks Ruby KitKat fijngemaakt
– 1 stuk Ruby KitKat in stukken gesneden voor decoratie
Extra Benodigdheden
– 20 (plastic) glaasjes (60 ml)
Bereiding
Stap1:
Doe de digestive koekjes en KitKat in de Foodprocessor en maal deze fijn, voeg de gesmolten boter toe en mix nog even door elkaar. Schep dit op de bodem van de glaasjes en druk een beetje aan.
TIP: heb je geen Foodprocessor, snij de koekjes fijn met een groot mes.
Stap2:
Klop de slagroom met een mixer stijf en bewaar apart.
Stap3:
Mix de roomkaas met de poedersuiker (of suikerbakkerspoeder) in een andere kom even kort door elkaar, voeg de zure room toe en mix nog even verder.
Stap4:
Spatel de slagroom door het zure room mengsel en meng hier ook de fijngemaakte KitKat door.
Stap5:
Verdeel de crème over de glaasjes en versier met een stukje Ruby Kitkat. Zet de mini cheesecakes in de koelkast en laat minimaal 2 uur op stijven.
Veel Bakplezier, Daphne