Dit rozijnkoekje is bij ons thuis één van de favorieten en is heel makkelijk om te maken. Als bij ons de koekjes harder zijn gegaan dan verwacht, is dit een koekje wat ik even snel bak om de koektrommel weer aan te vullen. Het is een smeuïg koekje dat gemaakt wordt in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine geen nood, met een handmixer lukt het ook gewoon. Met deze koekjes kun je ook eindeloos variëren. Ze zijn gemaakt met rozijnen, maar je kunt ze ook maken met stukjes chocolade, nootjes of bijvoorbeeld cranberries.
Ingrediënten rozijnkoekjes
Voor 9/10 koekjes
– 115 g zachte boter
– 115 g kristalsuiker
– 1 ei
– ½ tl vanille-extract
– 150 g bloem
– ½ tl bakpoeder
– snufje zout
– 150 g rozijnen
Bereiding
Stap1:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap2:
Doe de boter en kristalsuiker in de kom van een mixer en mix alles tot een romige massa ontstaat. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix nog even verder.
Stap3:
Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe aan het botermengsel en mix nog even kort.
Stap4:
Meng er met een lepel nog even de rozijnen door en schep met twee eetlepels hoopjes op de bakplaat met tussenruimte van 5cm. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Veel bakplezier, Daphne
[…] met je kinderen en wil je nog wat lekkers bakken, bekijk dan ook even het recept van mijn rozijnkoekjes. Deze koekjes zijn heel makkelijk te bakken en super […]