Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Koekjes  /  2 september 2019

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Deze heerlijke pistache koekjes zitten boordevol pistache nootjes. De pistache koekjes zijn een beetje crunchy aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Ze hebben wat weg van de Italiaanse Ricciarelli koekjes op basis van amandelen die ik vorige maand maakte. Ook dit koekje is op basis van amandelmeel en lekker veel pistache noten en zit er een vleugje citroen in.

De koekjes zijn glutenvrij, dus ook met een glutenallergie kun je deze koekjes prima maken. Ik zou hem op je ‘to-do’ baklijstje zetten als ik jou was 😉 

Pistache koekjes

Ingrediënten Pistache koekjes

Voor 15 koekjes

  • 135 gram pistache nootjes
  • 60 gram amandelmeel
  • 110 gram kristalsuiker
  • 1 1/2 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eiwit
  • 30 gram poedersuiker

Extra benodigdheden

  • Bakpapier
  • Blender/foodprocessor/hakmolentje

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier

Stap 2:
Doe de pistachenootjes samen met de helft van de kristalsuiker in een blender en hak ze fijn. Let op de nootjes moeten niet te fijn gehakt worden, je wilt niet dat het poeder wordt, maar gewoon nog met wat stukjes er in.  

Pistache nootjes fijngehakt

Stap 3:
Doe de nootjes in een kom en voeg de andere helft van de kristalsuiker toe. Voeg ook het amandelmeel, vanille extract, citroensap en honing toe en meng dit even met een spatel door elkaar.  

Stap 4:
Klop in de kom van een mixer het eiwit stijf en spatel dit daarna door het mengsel van pistache nootjes en meel. Maak van het deeg dat is ontstaan balletjes. Zorg ervoor dat ze een beetje dezelfde grootte hebben anders bakken ze heel verschillend in de oven straks.

Stap 5
Doe de poedersuiker in een schaaltje en rol de balletjes door de poedersuiker en leg ze vervolgens op het bakbik. Zorg voor wat tussenruimte tussen de balletjes want de pistache koekjes vloeien wat uit. Bak de koekjes 12 minuten in de oven. 

Vind je deze koekjes heerlijk, probeer dan ook eens het recept van Ricciarelli koekjes met amandelen.

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • glutenvrij
  • Italie
  • nootjes

Berichtnavigatie

Winactie!!!!!
Naked cake met vers fruit en crème mousseline

1 comment

  • Florentins maar dan net iets anders - Bakeryfromthecorner
    23 september 2019

    […] op nootjes in koekjes, dan wil je vast mijn andere koekjes recepten met nootjes proberen zoals de Pistachekoekjes, Amandelkoekjes en Cantuccini. […]

    Reply

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube