Deze heerlijke pistache koekjes zitten boordevol pistache nootjes. De pistache koekjes zijn een beetje crunchy aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Ze hebben wat weg van de Italiaanse Ricciarelli koekjes op basis van amandelen die ik vorige maand maakte. Ook dit koekje is op basis van amandelmeel en lekker veel pistache noten en zit er een vleugje citroen in.
De koekjes zijn glutenvrij, dus ook met een glutenallergie kun je deze koekjes prima maken. Ik zou hem op je ’to-do’ baklijstje zetten als ik jou was 😉
Ingrediënten Pistache koekjes
Voor 15 koekjes
- 135 gram pistache nootjes
- 60 gram amandelmeel
- 110 gram kristalsuiker
- 1 1/2 el honing
- 1 tl vanille extract
- rasp van 1 citroen
- 1 eiwit
- 30 gram poedersuiker
Extra benodigdheden
- Bakpapier
- Blender/foodprocessor/hakmolentje
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
Stap 2:
Doe de pistachenootjes samen met de helft van de kristalsuiker in een blender en hak ze fijn. Let op de nootjes moeten niet te fijn gehakt worden, je wilt niet dat het poeder wordt, maar gewoon nog met wat stukjes er in. Â
Stap 3:
Doe de nootjes in een kom en voeg de andere helft van de kristalsuiker toe. Voeg ook het amandelmeel, vanille extract, citroensap en honing toe en meng dit even met een spatel door elkaar. Â
Stap 4:
Klop in de kom van een mixer het eiwit stijf en spatel dit daarna door het mengsel van pistache nootjes en meel. Maak van het deeg dat is ontstaan balletjes. Zorg ervoor dat ze een beetje dezelfde grootte hebben anders bakken ze heel verschillend in de oven straks.
Stap 5
Doe de poedersuiker in een schaaltje en rol de balletjes door de poedersuiker en leg ze vervolgens op het bakbik. Zorg voor wat tussenruimte tussen de balletjes want de pistache koekjes vloeien wat uit. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.Â
Vind je deze koekjes heerlijk, probeer dan ook eens het recept van Ricciarelli koekjes met amandelen.
Veel bakplezier, Daphne
Â
[…] op nootjes in koekjes, dan wil je vast mijn andere koekjes recepten met nootjes proberen zoals de Pistachekoekjes, Amandelkoekjes en Cantuccini. […]