Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Cakes en Cupcakes  /  29 augustus 2019

Ontbijtmuffins met spelt en haver

Ontbijtmuffins met spelt en haver

Deze ontbijtmuffins kun je zonder schroom eten als ontbijt of gewoon lekker als tussendoortje. De muffins zijn niet alleen gemaakt van spelt en haver maar er zit geen roomboter in en geen geraffineerde suikers. Om deze muffins nog wel lekker te maken zijn er natuurlijke suiker vervangers gebruikt zoals ahornsiroop en door de toevoeging van zonnebloemolie krijg je toch een smeuïg cakeje. Ook zitten deze muffins boordevol cranberries en zonnebloempitten.

Voor deze muffins heb je zelfs geen mixer nodig, dus duik snel de keuken in om ze te maken en je hoeft niet te wachten tot het ontbijt om er eentje te proeven, warm uit de oven zijn ze niet te weerstaan. Je kunt ze als ze afgekoeld zijn per stuk verpakken in een boterhamzakje en invriezen, zo heb je iedere keer een verse muffin als je daar trek in hebt.   

Ingrediënten Ontbijtmuffins met spelt en haver

Voor 12 muffins

  • 50 gram olie (zonnebloemolie of andere neutrale olie)
  • 2 eieren
  • 120 ml magere melk
  • 75 gram ahornsiroop
  • 3 el appelmoes (Servero, zonder toegevoegde suikers)
  • 250 gram speltbloem
  • 50 gram havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 70 gram cranberries
  • 20 gram zonnebloempitten

Extra benodigdheden

  • cupcake papiertjes
  • cupcake bakvorm

Bereiding

Stap1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cupcake papiertjes in de bakvorm.

Stap 2:
Doe alle natte ingrediënten in een kom, olie, eieren, melk, siroop en appelmoes. Roer dit even met een garde door elkaar. In een andere kom voeg je de speltbloem, havervlokken, bakpoeder, zout en kaneel samen.

Stap 3:
Voeg de natte en droge ingrediënten samen en meng dit goed door elkaar. Voeg de cranberries en zonnebloempitten toe en meng nog even kort. Verdeel het beslag over de 12 cupcakes. Ik vind dit het makkelijkste om met een ijslepel te doen, maar je kunt dit ook met twee lepels doen. Eventueel kun je nog wat cranberries ter decoratie over het cakebeslag strooien voor dat je het bakblik in de oven zet.

Ontbijtmuffins

Stap 4:
Bak de muffins in de oven voor ongeveer 22-25 minuten. Ze zijn goed als je er op duwt en ze een beetje terugveren. Laat ze afkoelen op een rekje.

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • gezond
  • ontbijt
  • tussendoortje

Berichtnavigatie

Italiaanse Nougat
Winactie!!!!!

1 comment

  • Energy Bites - no bake - Bakeryfromthecorner
    30 september 2019

    […] Ben je op zoek naar nog meer gezonde tussendoortjes, maak dan deze gezonde ontbijtmuffins met spelt en haver […]

    Reply

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube