Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Overig  /  28 januari 2019

Muesli Scones

Muesli Scones

Deze scones zijn heerlijk bij het ontbijt. Ze zijn net iets anders dan de ‘gewone’ scones die je bij de afternoon tea eet. Niet alleen de vorm is anders, maar ook de toevoeging van Muesli zorgt er voor dat deze heerlijk zijn tijdens het ontbijt. Je kunt zelf je favoriete Muesli toevoegen. Ik gebruikte een Muesli met spelt, havervlokken en gedroogd fruit. Het gedroogde fruit in de Muesli maakt deze scones nog lekkerder. Ik at deze Muesli scones bij het ontbijt toen ze net uit de oven kwamen en nog een beetje warm waren en smeerde er alleen wat jam op. Meer is niet nodig!

Ingrediƫnten Muesli Scones
voor 8 stuks
– 90 gram muesli (liefst met gedroogd fruit)
– 1 ei
– 90 ml melk
– 250 gram bloem
– 50 gram suiker
– 2 tl bakpoeder
– 125 gram koude boter
– zout
– 1 losgeklopt ei voor bestrijken

Extra benodigdheden
– bakplaat
– bakpapier
– kwastje

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier

Stap2:
Klop het ei los in de melk. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom.

Stap3:
Voeg de koude boter in blokjes toe aan het bloemmengsel. Wrijf de koude boter door het bloemmengsel. Roer daarna de melk erdoor en voeg de muesli toe. Meng dit tot een deeg.

Stap4:
Vorm van het deeg een dikke rechthoekige plak en snijd het deeg in 8 driehoeken.

Stap5:
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak de scones in circa 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.

Serveer naar eigen smaak met jam en eventueel room. Ze zijn het lekkerste als ze nog net een beetje warm zijn.

Veel bakplezier, Daphne

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • gezond
  • muesli
  • ontbijt
  • snel

Berichtnavigatie

Red Velvet Cakerol
Italiaanse amandel koekjes (Ricciarelli)

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube