Deze scones zijn heerlijk bij het ontbijt. Ze zijn net iets anders dan de ‘gewone’ scones die je bij de afternoon tea eet. Niet alleen de vorm is anders, maar ook de toevoeging van Muesli zorgt er voor dat deze heerlijk zijn tijdens het ontbijt. Je kunt zelf je favoriete Muesli toevoegen. Ik gebruikte een Muesli met spelt, havervlokken en gedroogd fruit. Het gedroogde fruit in de Muesli maakt deze scones nog lekkerder. Ik at deze Muesli scones bij het ontbijt toen ze net uit de oven kwamen en nog een beetje warm waren en smeerde er alleen wat jam op. Meer is niet nodig!
Ingrediƫnten Muesli Scones
voor 8 stuks
– 90 gram muesli (liefst met gedroogd fruit)
– 1 ei
– 90 ml melk
– 250 gram bloem
– 50 gram suiker
– 2 tl bakpoeder
– 125 gram koude boter
– zout
– 1 losgeklopt ei voor bestrijken
Extra benodigdheden
– bakplaat
– bakpapier
– kwastje
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier
Stap2:
Klop het ei los in de melk. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom.
Stap3:
Voeg de koude boter in blokjes toe aan het bloemmengsel. Wrijf de koude boter door het bloemmengsel. Roer daarna de melk erdoor en voeg de muesli toe. Meng dit tot een deeg.
Stap4:
Vorm van het deeg een dikke rechthoekige plak en snijd het deeg in 8 driehoeken.
Stap5:
Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak de scones in circa 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Serveer naar eigen smaak met jam en eventueel room. Ze zijn het lekkerste als ze nog net een beetje warm zijn.
Veel bakplezier, Daphne