Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Bakken met kinderen, Koekjes  /  11 september 2018

Koekjes met (zelfgemaakte) jam en sprinkels

Koekjes met (zelfgemaakte) jam en sprinkels

Dit is een heel leuk koekje om met kinderen te maken. Wij maakten ze met zelfgemaakte bramenjam (zie hier recept). We hebben een goed plekje gevonden bij ons in de buurt waar we ieder jaar heel veel bramen kunnen plukken. De oudste helpt mee met het plukken en de jongste is met name heel goed in het gelijk opeten ervan.
Dit koekje van zanddeeg kun je uiteraard met alle soorten zelfgemaakte jam maken. Ook met jam uit een potje smaken deze koekjes overigens heerlijk.

Ingrediënten koekjes met (zelfgemaakte) jam

Ongeveer 18 koekjes
–
150 gram bloem
–
100 gram boter
–
75 gram basterdsuiker
–
1 zakje vanillesuiker
–
Snufje zout
–
1 ei
–
(zelfgemaakte) jam, smaak naar keuze
–
Sprinkels

Extra benodigdheden
–
Plasticfolie
–
Deegroller
–
Koekjes uitsteker (hart)
–
Bakplaat met bakpapier

Bereiding

Stap 1
Mix de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met een handmixer of keukenmachine tot een romig mengsel. Voeg daarna het ei toe en mix het nog eens goed door.

Stap2
Voeg bloem en zout toe en mix met de hand of keukenmachine (met deeghaak) tot een mooi egaal deeg. Druk het deeg plat en verpak in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.

Stap3
Rol het gekoelde deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven aanrecht.

TIP Vind je het lastig om deeg gelijkmatig uit te rollen neem dan 2 dingen die ongeveer 0.5 cm dik zijn en leg die naast het deeg. Zo neem ik altijd 2 Kapla blokjes bijvoorbeeld van mijn dochter. Als je daar met de deegroller over heen gaat, is het deeg overal even dik.

Steek de koekjes uit. Wij hebben in dit geval een hartjes uitsteker genomen en een ster, maar heb je dit niet in huis, kun je gewoon een andere nemen natuurlijk.

Stap4
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi de linker of rechterkant van het koekje met sprinkels naar keuze. Aan de andere kant van het koekje duw je bovenin met je vinger of een lepeltje een holletje en daar schep je wat jam in.

TIP Het is makkelijker om de jam er in te scheppen als je hem even kort verwarmt in de magnetron en losroert.

                                             

Stap5
Laat het bakblik met de koekjes even koelen in de koelkast. Dit is om te voorkomen dat de koekjes uitlopen in de oven en ze hun oorspronkelijke vorm behouden.

Stap6
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden in 18/20 min gaar. Laat eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Veel bakplezier, Daphne

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kidsproof
  • snel

Berichtnavigatie

Italiaanse citroentaart (Torta al Limone)
Witte chocolade aardbeientaart

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Ik maak gebruik van (niet eetbare) cookies om na te gaan hoe deze site wordt gebruikt.Geen probleem!