Regelmatig geef ik jullie een kijkje in mijn ‘Bakery’ oftewel een kijkje achter de schermen in mijn bakkende leven.
Deze week stond in het teken van het afmaken van mijn site en kreeg ik een leuke uitnodiging van Kenwood.
Ik was al een tijdje bezig met de site, maar voor iemand als ik (lees: iemand met 0,0 kennis en ervaring met het bouwen van websites) nam dat wat meer tijd in beslag dan gedacht. Op het eindresultaat ben ik best trots, al is er ook nog heel veel ruimte voor verbetering.
Maandag
Een tijdje geleden was ik al benaderd door Mjam taart of ik op hun stand op de Taart en Trend beurs demonstaties wilde geven voor Kenwood, waarop ik natuurlijk JA had gezegd. Maandag kreeg ik een mailtje van Kenwood daarover met een eerste opzet van het idee voor de demonstraties. Ik mag eind september twee dagen op de beurs staan en ieder uur ga ik een demonstatie geven van 20 minuten en gaan we iets lekkers maken met de Kenwood Chef Titanium. Als afsluiting van de demonstatie willen we dan het gemaakte uitdelen. Ik mag zelf de recepten bedenken waarbij we alleen gebruik kunnen maken van een oven en koelkast er is geen kookplaat. Een leuke uitdaging dus en ik heb al wat ideetjes voor recepten, die ga ik binnenkort thuis even uittesten om te kijken of het wat is.
Dinsdag
Dinsdag is mijn vrije dag en was mijn moeder jarig. Ze vierde het woensdag pas, dus kon ik op dinsdag nog mooi 1 van de taarten maken. Op dinsdag maakte ik de Torta al Limone, oftewel citroentaart. Dit recept komt echt uit Italië. Tijdens onze vakantie in Toscane bij een Agriturismo hebben we deze taart regelmatig gegeten en mocht ik een keer met de kok meehelpen deze taart te maken. Uiteraard heb ik toen ook het recept gekregen om deze thuis te kunnen maken.
Woensdag
Woensdag vierde mijn moeder haar verjaardag en naast de Torta al Limone had ik al eerder een witte chocolade aardbeientaart gemaakt met sloffenbodem. Iedereen genoot van de taarten, dus beide recepten komen binnenkort zeker online. Op woensdag zette ik ook een berichtje online met daarin de aankondiging van de site. Wat een leuke reacties kreeg ik daar op! Super leuk om te lezen dat iedereen zo enthousiast is.
Donderdag/Vrijdag
Op donderdag en vrijdag moest ik gewoon werken, dus geen tijd om te bakken 🙂 Vrijdagavond nog even de laatste hand gelegd aan het recept voor de Chocolate Chip Cookies. Verder nog even bezig geweest om mijn site zichtbaar te krijgen in google. Dat lukte nog niet helaas, maar dat kan even duren las ik. Gelukkig kwam ik er zaterdag achter dat het toch is gelukt! Ik besta echt, althans, BakeryfromtheCorner bestaat echt 🙂
Zaterdag
Op zaterdag kwam het eerste recept online. Dat was wel spannend!
Tijdens het boodschappen doen zaterdag heb ik kleine plastic shot glaasjes gescoord. Daar gaan we later deze week even mee aan de slag om te kijken of we daar iets lekkers in kunnen maken voor op de beurs. Ik ben benieuwd of het gaat lukken.
Zondag
Zondag zijn we even lekker naar het strand geweest en konden de meiden lekker op het strand rondrennen. Ze vonden het fantastisch. Verder maakte ik voor het avondeten Pastitio. Dit is een Griekse ovenschotel die we tijdens een workshop in Griekeland een keer hadden gemaakt. Het lijkt een beetje op Lasagna, maar dan met dikke spaghetti ipv lasagnabladen en door de saus zit een beetje kaneel, dat maakt het net even anders. De Pastitio konden we heerlijk buiten opeten. Een goede afsluiting van de week.
Liefs, Daphne