Afgelopen vrijdag en zaterdag stond ik op de Taart en Trends beurs op de stand van Kenwood. Ik mocht daar demonstraties geven met de Kenwood Chef Titanium. Wat was dat een super leuke ervaring!
Een paar dagen voor de beurs was ik al begonnen met het voorbereiden en voorbakken. Op de beurs heb ik vier recepten gemaakt en deze heb ik allemaal van te voren al een keer gemaakt om zo gelijk wat uit te kunnen delen op de beurs. Het was dus een aardige chaos hier in huis, met name in de keuken.
Dozen met 500 plastic amuse schaaltjes voor de cheese cakejes, kratten van de Albert Heijn vol met roomkaas, Oreo Koekjes, Ruby Kit Kat, boter, suiker noem maar op.
Op vrijdagochtend vertrok ik iets na 8 uur met mijn auto volgeladen richting de Jaarbeurs in Utrecht. Daar aangekomen spullen uitladen en uitpakken op de stand.
Kenwood had een hele mooie beursstand. Er was een apart gedeelte waar ik de baksels kon klaarmaken. Daar stond ook een koelkastje en klein oventje.
Ook hing er een leuke poster op de stand met een aankondiging van de gerechten die ik ging maken. Toch wel heel leuk om je naam op zo’n poster te zien.
Om 10 uur kwamen de eerste bezoekers en kon ik lekker gaan bakken en uitdelen op de stand. Vrijdag was het nog wel iets rustiger. Tussen 11 en 2 uur was het lekker druk, na vier uur werd het echt rustig. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om nog even snel wat vóór te bakken voor zaterdag, dan werd de grootste drukte verwacht. Tussen het bakken door even snel de afwas doen en wat hapjes van een broodje naar binnen gewerkt. Om 6 uur zat de eerste dag er op, moe maar voldaan naar huis en op tijd naar bed om helemaal klaar te zijn voor nog een dag!
De volgende ochtend zat ik weer om 8.15 uur in de auto en was ik voor half 10 op de beurs om alvast de eerste baksels klaar te zetten om gelijk uit te kunnen delen om 10 uur.
Alle 4 de recepten waren een succes, maar de Gingerbread Cupcakes met Dulche de Leche botercrème en de Ruby Kitkat cheese cakejes waren toch wel het grootste succes.
Wat een leuke reacties heb ik gekregen op de baksels. Iedereen was zo enthousiast. Voor mij was dit de eerste keer dat ik zoiets deed, dus het was best wel een beetje spannend van te voren. Heb ik genoeg bij me, ben ik iets vergeten, vinden ze het wel lekker? Gelukkig was ik niets vergeten, hadden we genoeg en vond iedereen het super lekker. Wat was het leuk om te doen! Dit smaakt naar meer! In totaal heb ik op de beurs bijna 400 cheese cakejes uitgedeeld en bijna 350 cupcakes.
De komende weken ga ik alle vier de recepten op de site publiceren. Als eerste deze week de Gingerbread Cupcakes met Dulche de Leche botercrème. Dus houdt deze site goed in de gaten!
Liefs,
Daphne