Op 1 september bestond Bakery from the Corner precies 1 jaar! Al heel lang liep ik met de gedachte in mijn hoofd om een blog te starten, maar er waren ook 100 dingen die mij tegenhielden om het echt te gaan doen. Uiteindelijk waren dit natuurlijk gewoon uitvluchten om het niet echt te doen. Smoesjes om niet die stap te nemen. Als ik iets doe wil ik het natuurlijk wel goed doen. Als je daar in blijft hangen kom je natuurlijk nergens en wat had ik te verliezen. Ik hoefde verder geen grote investeringen te doen, alleen wat kosten om mijn website bij een hosting onder te brengen en mijn domeinnaam te claimen, dat was alles.
Vorig jaar ben ik vol goed moed gestart, nadat ik mijn site klaar had, met het delen van recepten. Het bakken van de recepten, uitwerken en fotograferen bleek toch nog wel een hele klus zeker in combinatie met een baan die ook super druk was op dat moment. Dit was dus helaas niet vol te houden hoe jammer ik het ook vond. Dit voorjaar toch de zin en tijd weer teruggevonden om wat meer weer te gaan bakken en weer wat regelmatiger te bloggen. Ook merkte ik dat mijn recepten steeds vaker werden gevonden door mensen.
Ik had niet durven dromen dat een jaar later op 1 september 2019 ik toch bijna 1100 unieke bezoekers heb kunnen trekken met mijn site. En ik weet het, er zijn sites die dit op een dag hebben, of in een maand, maar hé ik had dit een jaar geleden niet durven denken. Ik was al blij als er een paar mensen (waarschijnlijk familie/vrienden) de moeite namen om mijn site te bezoeken. Ik merk dat ik sinds de zomer ook echt veel meer bezoekers trek. Zo heb ik de maanden juni/juli/augustus de helft (ruim 500) van de bezoekers getrokken van het afgelopen jaar.
Voordat we te veel afdwalen in bezoekersaantallen, dat was niet de bedoeling van dit kijkje in de bakery, heeft dit verhaal wel alles te maken met de winactie die ik begin van de maand september had. Een winactie om iedereen die de moeite heeft genomen om mijn site te bezoeken en mij te volgen op Instagram/Facebook te bedanken. De winnaars konden een zak met overheerlijke Chocolate Chip Cookies winnen. Deze cookies waren vorig jaar 1 september mijn eerste officiële post. Via social media heb ik leuke reacties ontvangen van mensen die mee wilden doen en uiteindelijk heb ik twee winnaars blij kunnen maken met de Cookies. Heb je nu niet gewonnen of meegedaan en denk je sh** die heb ik gemist. Het recept kun je hier vinden op mijn blog, dus geen probleem, je kunt ze heel makkelijk zelf maken.
In september heb ik veel gebakken om allemaal nieuwe recepten online te kunnen delen met jullie. Ook maakte ik een verjaardagstaart voor het dochtertje van een vriendin van mij. Een echte eenhoorn taart wilde ze. Ik heb een hele tijd geen taarten meer gemaakt voor anderen omdat ik er gewoon de tijd niet meer voor had. Ik merk dat ik nu weer zin krijg en meer tijd heb om weer meer taarten te maken. Heb er de komende maanden een paar op de planning staan.
Ook had ik deze maand weer een deadline voor het inleveren van recepten voor Mjamtaart. Voor de kerstspecial leverde ik weer een aantal recepten in. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat in het magazine. Blijft toch speciaal om je recepten in een magazine te zien staan en zeker als ze dan ook nog op de cover staan zoals mijn Salted caramel cupcakes.
Ad hoc kwam er ook nog een verzoek in september om iets nieuws van Kenwood uit te testen en er wat mee te maken. Kenwood lanceert later dit jaar een nieuwe accessoire die eigenlijk voor een bepaald doel is, maar die kun je ook prima gebruiken als je fondant taarten maakt. Lekker cryptisch omschreven hè. Ik heb twee taartjes gemaakt met deze accessoire van Kenwood die later in het jaar in het magazine komen. Ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat er uit komt te zien in Mjamtaart.
Als afsluiting van de maand september had ik ook nog een team meeting bij Mjamtaart. Ongeveer twee keer per jaar komen we samen met een aantal mensen die input aanleveren voor het magazine bij uitgeverij Scala om te praten over de inhoud en thema’s van de volgende nummers van het blad. De meeting eerder dit jaar kon ik niet bij zijn, maar nu gelukkig wel. Het was erg leuk om eens bij de uitgeverij binnen te kijken en samen te brainstormen over de inhoud. Er staan voor mij weer een aantal erg leuke recepten op de planning voor de komende maanden. De recepten moeten uiteraard een tijd van te voren worden ingeleverd omdat daarna de teksten geschreven moeten worden en de opmaak van het artikel moet worden gemaakt. Waarschijnlijk ben ik dus in december als iedereen midden in de kerst baksels zit weer met een paasbaksel bezig.
Komende maand ga ik weer lekker verder met bakken. Iets minder hoog tempo dan vorige maand, want ik MOET nog op vakantie een weekje. Deze maand ook weer leuk een taartje maken in het Cars thema. Oh ja en het belangrijkste recept deze maand is de Ensaïmada. Wat??? Hoor ik je nu denken, nog nooit van gehoord. Ensaïmada is een zoete lekkernij uit Mallorca. Wij komen al een paar jaar in de herfstvakantie in Mallorca, even lekker een weekje met mijn familie zoveel mogelijk zonnestralen oppikken om de winter door te komen. Tijdens de vakantie kwam ik voor het eerst in aanraking met Ensaïmada. Lees: ik ging een toetje halen in het restaurant van het hotel, nam een stukje, er stond namelijk Ensaïmada met witte chocolade en walnoten op het bordje. De woorden witte chocolade en walnoten zorgden er voor dat ik gelijk een groot stuk op mijn bordje legde (Op de foto zijn het drie stukjes, maar die heb ik gedeeld hoor, echt waar) . En misschien ben ik nog een keer terug gegaan om nog een stukje te halen. Ik riep vorig jaar toen heel hard! Ik ga dit recept snel thuis maken en het recept delen, maar je raadt het wel, bijna een jaar later moet het er nog steeds van komen. Ik heb dus nu het voornemen om het voor mijn vakantie te maken en online te zetten tijdens mijn vakantie. Hou de site dus in de gaten!
Wist je trouwens dat als je je abonneert op mijn site om op de hoogte te blijven van mijn blogpost, je een melding ontvangt als ik een nieuw recept online zet? Ben je ingeschreven dan krijg je dus als eerste de nieuwe recepten. Een dag eerder dan de volgers op Instagram/Facebook. Snel doen dus!
Genoeg gepraat nu, ik ga weer bakken!
Groetjes, Daphne