De maand oktober was voorbij voordat ik er erg in had! Deze maand stond in het teken van bakken (uiteraard, what else?), recepten voor Mjamtaart, Kenwood XL Roller, een poging om Ensaïmada te maken (lees goed, POGING) en Mallorca!!! Genoeg gedaan weer en wil je meer weten hiervan lees dan snel verder in mijn kijkje in de Bakery van oktober.
Vorige maand vertelde ik al dat ik bezig was met een opdrachtje voor Kenwood en daar kan ik nu meer over vertellen omdat de accessoire nu ook verkrijgbaar is. Kenwood heeft een nieuwe XL roller. De XL roller is een stuk breder (22 cm breed) dan de lasagnemaker die Kenwood al in het assortiment heeft. Doordat de nieuwe XL roller breder is ten opzichte van de bestaande lasagnemaker is deze heel goed te gebruiken voor het uitrollen van fondant.
Naast het maken van pasta en het uitrollen van fondant kun je de roller ook gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van pita broodjes en filodeeg. De roller is van goede stevige kwaliteit en is makkelijk vast te draaien op de Kenwood machine. Je kunt deze accessoire gebruiken op alle Chef en kMix staande mixers. Om te laten zien dat deze pasta roller mulitfunctioneel is en ook super goed gebruikt kan worden voor fondant heb ik twee taartjes gemaakt voor in het Mjamtaart magazine. De ene komt in het magazine zelf en de andere komt online op hun site.
Het was best wel even een gedoe om dat stap voor stap allemaal op de foto te krijgen. Zeker als je dat op de planning hebt staan op de meest regenachtige en donkere dag van oktober. Uiteindelijk is het wel gelukt en ik heb 1 artikel al gezien met de eindfoto van een professionele fotograaf en het ziet er super mooi uit. Hieronder een foto van het eindresultaat van één van de taartjes met mijn eigen foto. De kerstspecial is net uitgekomen waar deze taart in staat en op de site van Mjamtaart is de andere taart te vinden. Wil je een kijkje nemen klink hier.
In oktober heb ik niet heel veel recepten op de site kunnen zetten. Wel een hele leuke Pizza Cookie voor Halloween en echt Italiaanse Cantuccini uit het hartje van Toscane. Tijdens onze vakantie in Italië in Agriturismo Diacceroni eten we deze overheerlijke Cantuccini altijd. Het liefst doop ik ze in de Vinsanto, maar hier in Nederland kun je ze ook heerlijk in de thee dopen. In mijn post op Facebook en Instagram had ik de agriturismo getagd waarop zij mijn post weer hadden gedeeld. Echt super leuk om te zien dat je dan zoveel meer mensen kunt bereiken en veel mensen dan je site gaan bezoeken.
Deze maand mocht ik ook nog een Cars taart maken voor het zoontje van een vriendin van mij die 5 werd. Wel grappig dat hij weer Cars wilde want ik had voor zijn 2e verjaardag ook al Cars gemaakt. Moest dus nu wel wat anders bedenken, kan natuurlijk niet met dezelfde taart aankomen, hoewel hij natuurlijk geen idee meer had hoe hij er toen uitzag.
Vorige maand vertelde ik al dat ik Ensaïmada wilden maken. Een lekkernij uit Mallorca, dat wij gegeten hadden als toetje toen wij vorig jaar daar op vakantie waren. Ik heb een poging gedaan, maar die mislukte. Ja, bij mij mislukt er ook wel eens wat tijdens het bakken hoor. Ensaïmada is eigenlijk een hele grote opgerolde spiraal, nu had ik ergens gezien dat je ook kleine versies kunt maken en dacht ik, dat is leuk voor bij het ontbijt. Het lastige is alleen dat je bij het maken het deeg uitrolt tot een hele grote rechthoekige lap en je deze lap gaat insmeren met roomboter (voel je het al op je heupen) en oprolt. Voor de kleine broodjes snij je hier stukjes vanaf waar je vervolgens kleine rolletjes van maakt. Nou moet je voorstellen dat je iets waar super veel boter tussen zit gaat proberen uit te rollen…….juist ja, alle roomboter wilde ertussenuit en echt overal zat de roomboter, maar niet echt meer waar het hoorde. Uiteindelijk heb ik ze wel gebakken, maar dit was niet zoals ze hoorde te zijn. Ik ga het nog een keer proberen, maar dan geen kleine broodjes, maar gewoon een grotere spiraal.
De Ensaïmade hebben we zeker gegeten weer tijdens onze vakantie in Mallorca. We zijn heerlijk een weekje met mijn ouders en zus en zwager weggeweest. De bedoeling was naar de zon te gaan. We doen dit al jaren in de herfstvakantie en hebben meestal wel 1 dag wat minder weer, maar de voorspellingen voor dit jaar waren echt heel slecht. Ze voorspelden heel de week regen, wel een beetje jammer als je je verheugd om nog even wat laatste zonnestralen op te pikken voordat de herfst/winter begint. Uiteindelijk viel het reuze mee. We hebben 1 dag bijna heel de dag doorgebracht in de lobby van het hotel omdat het niet zo goed weer was. Ook hebben we 1 avond/nacht gehad waarbij het vreselijk tekeer ging en ik mijn afvroeg of iemand die lichtschakelaar buiten niet steeds aan en uit wilde doen (alleen maar constant onweer flitsen achter elkaar). We hoorden de andere dag dat er op Ibiza een tornado langs was geweest, dus vandaar het slecht weer bij ons. Uiteindelijk hebben we de dagen erna nog gewoon heerlijk op het strand kunnen spelen en in bikini bij het zwembad kunnen liggen. HEERLIJK! Ik ben weer even opgeladen voor de komende maanden.
Wat staat er de komende maanden op de planning. Ik begin november gelijk met weer een opdrachtje voor Kenwood. Heb weer een nieuwe apparaat ontvangen van Kenwood waar ik een taartje mee ga maken. Kan hier verder natuurlijk nog niets over vertellen. Ook heb ik deze maand weer een grote taart opdracht op de planning staan voor een meisje dat haar 1e verjaardag gaat vieren. Ook heb ik nog wat ideetjes voor sinterklaas wat ik wil gaan bakken. Misschien een leuk snoephuisje maken met de meiden.
Hoe dat verloopt en wat het restultaat is geworden lezen jullie volgende maand.
Liefs,
Daphne