Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Overig  /  26 augustus 2019

Italiaanse Nougat

Italiaanse Nougat

Deze Italiaanse nougat is lekker zacht. Door te spelen met de temperatuur van het suikerwater kun je zelf bepalen hoe hard je de nougat wilt hebben. Ik hou zelf niet zo van harde nougat. Van die nougat waar je echt je tanden in moet zetten om het door te bijten.

In Toscane waar we vaak op vakantie gaan kwam ik voor het eerst in aanraking met deze zachte Italiaanse nougat en dit vond ik echt veel lekkerder. Menno is helemaal gek van nougat, hij vond het dus een super goed idee dat ik dit jaar even in de leer ging bij de kok van de agriturismo waar we altijd verblijven. Zij wilde me wel leren hoe ik de nougat op Italiaanse wijze moet maken. Samen met haar ben ik de keuken in gedoken en het is eigenlijk niet eens zo heel moeilijk. Het belangrijkste is de temperatuur van het suikerwater. 146 graden is de perfecte temperatuur. Wil je hardere nougat dan laat je het koken tot zo’n 150 graden. Een andere belangrijke factor is de noten. De nougat zit vol met noten. Wil je de lekkerste nougat maken moet je ook zorgen dat je de beste noten hebt. Dit proef je meteen! Probeer het zelf maar eens met dit recept voor Italiaanse nougat.  

Ingrediënten Italiaanse Nougat

Voor een groot blok nougat

  • 360 gram kristalsuiker
  • 120 gram water
  • 30 gram glucose
  • 240 gram honing (b.v. accacia)
  • 60 gram eiwit
  • 30 gram kristalsuiker
  • 200 gram hazelnoten
  • 200 gram blanke amandelen
  • 100 gram pistache noten
  • 2 velletjes (A4) eetbaar papier

Extra benodigdheden

  • Suikerthermometer
  • Schaal
  • Bakpapier

Bereiding

Stap1:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Leg een velletje bakpapier op een bakblik. Bekleed een schaal met bakpapier. Leg een velletje eetbaar papier op de bodem van de schaal. Doe de 360 gram kristalsuiker met het water en de glucose in een pan. Doe de honing in een andere pan en de eiwit met de 30 gram suiker doe je in de kom van een staande mixer. Verdeel de noten over het bakblik en zet in de oven.

Tip: neem voor de honing echt licht gekleurde honing die niet een uitgesproken smaak heeft, zoals acacia, anders wordt je nougat (net als die van mij ?) een beetje gelig.

Tip: de noten verwarm je in de oven om er voor te zorgen dat ze niet te koud zijn als je ze gaat mengen met het eiwitmengsel, anders gaat het mengsel schiften.

noten voor nougat

Stap 2:
Zet als eerste de pan met het suikerwater op het vuur. Dit moet je laten koken tot het 146 graden is. Zet ook de andere pan met de honing op het vuur. Dit moet koken tot 125 graden. Als de pannetjes al een beetje op temperatuur gaan komen, kun je de mixer met de eiwitten aanzetten. Deze moet je stijf kloppen.

Stap 3:
Als alles op temperatuur is zet je de mixer op een lagere stand en giet je voorzichtig als eerste het suikerwater erbij (giet tussen de garde en de kom in). Vervolgens giet je de honing er ook bij en laat dit even goed mixen, zodat het ook iets afkoeld. 

Stap 4:
Vervolgens haal je de noten uit de oven en voeg je deze toe aan de kom en schep het met een lepel even door elkaar. Je merkt dat het spatelen vanzelf iets moeilijker gaat omdat de nougat gaat afkoelen en taaier gaat worden.

Stap 5:
Giet het mengsel in de schaal en dek af met het andere velletje eetbaar papier. Laat de schaal op kamertemperatuur een paar uur afkoelen. Zet niet in de koelkast want dan gaat de suiker kristalliseren en dat wil je niet. Snij de afgekoelde nougat in stukjes.

Italiaanse Nougat

Wil je nog zo’n lekker recept uit de Toscaanse keuken maken? Bekijk dan mijn andere Italiaanse recepten:
Torta al limone (citroentaart)
Chocolade Cantuccini
Italiaanse amandel koekjes

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Italie
  • Toscane

Berichtnavigatie

Citroen koekjes in bloemvorm
Ontbijtmuffins met spelt en haver

2 comments

  • Cavallucci - Bakeryfromthecorner
    26 september 2019

    […] uit Italië. Ook dit recept heb ik meegekregen tijdens mijn vakantie in Toscane, net zoals de Nougat en vorig jaar de Torta al Limone (citroentaart). Ik kan alvast verklappen dat ik er nog meer heb […]

    Reply
  • Italiaanse Panforte uit Siena - Bakeryfromthecorner
    20 december 2019

    […] afgelopen vakantie in Toscane. Zo nam ik deze zomer recepten mee van Cantuccini, Cavallucci, Nougat en Chocolade taart met gezouten karamel en ganche. De Panforte is de laatste in het […]

    Reply

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Ik maak gebruik van (niet eetbare) cookies om na te gaan hoe deze site wordt gebruikt.Geen probleem!