Ik wilde dit jaar iets leuks maken in het thema Halloween. Iets wat ook leuk is om met kinderen te maken, die kunnen deze Halloween Pizza Cookie naar hartenlust versieren. De oogjes maken deze pizza toch een beetje eng wat perfect past in het thema van Halloween.
Je kunt het thema van deze pizza uiteraard helemaal aanpassen naar eigen wens voor bijvoorbeeld Kerst of Pasen. Voor Pasen kun je hem versieren met eieren, de basis van ’tomatensaus’ en de ‘groente’ laat je hetzelfde alleen vervang je de oogjes door bijvoorbeeld paaseitjes en versier je de pizza verder met wat paas sprinkles. Hoe je nu zo’n Halloween Pizza Cookie maakt leg ik je in dit recept stap voor stap met foto’s uit. Dit is dus een mooi klusje voor op een regenachtige dag in de herfstvakantie.
Ben je daarna nog niet uitgebakken met je kinderen en wil je nog wat lekkers bakken, bekijk dan ook even het recept van mijn rozijnkoekjes. Deze koekjes zijn heel makkelijk te bakken en super lekker.
Ingrediënten hoe maak ik een Halloween Pizza Cookie
Voor de pizza (8 stukjes)
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram bloem
- 50 gram poedersuiker (suikerbakkerspoeder)
- 1 theelepel vanille extract
- 1 ei
- snufje zout
Voor de versieringen
- Sprinkles naar keuze
- Candy/Deco Melts groen (100 gr), rood (40 gr), geel (40 gr)
- Eetbare oogjes
- Spuitzakjes
Bereiding
Stap 1:
Meng de boter, de poedersuiker en het vanille extract in de kom van een staande mixer (of handmixer) glad tot een romig mengsel.
Stap 2:
Voeg het ei toe en mix nog even verder. Voeg de bloem en het zout toe en kneed of mix (in de keukenmachine) tot je een mooie deegbal hebt. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het een half uur in de koelkast.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot zo’n 0.5cm dikte. Snij hier met bijvoorbeeld een pizza mes een cirkel uit van ongeveer 22-24 cm. Ik gebruikte hiervoor de losse bodem van een vlaaivorm, maar je kunt alle ronde cirkels van dat formaat gebruiken uiteraard.
Stap 4:
Leg de cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en snij met de pizza snijder alvast de pizzapunten. Dit maakt het na het bakken makkelijker om mooie puntjes te snijden. Bak de pizza 20 minuten in de oven.
Stap 5:
Haal de pizza uit de oven en snij na een minuutje nogmaals de pizzapunten een keer op hetzelfde punt als je voor het bakken al had gedaan. Laat de pizza helemaal afkoelen.
Stap 6:
Nu kan het versieren beginnen. Ik leg hieronder uit hoe ik dit gedaan heb, maar gebruik hiervoor ook lekker je eigen fantasie.
Stap 7:
Doe de 3 kleuren Candy/Deco Melts in schaaltjes en verwarm deze in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 8:
Verdeel de ’tomatensaus'(rode Candy/Deco Melts) met een lepel over de pizza puntjes en strooi hier direct de sprinkles over voordat de Candy/Deco Melts hard geworden zijn.
Stap 9:
Zorg dat de ‘groente’ (groene Candy/Deco Melts) nog warm zijn en giet het in een spuitzakje. Knip hier een klein puntje vanaf en verdeel de ‘groente’ over de pizza.
Stap 10:
Verwarm de ‘kaas’ (gele Candy/Deco Melts) nog even kort en giet dit ook in een spuitzak en knip hier een klein puntje vanaf. Verdeel de ‘kaas’ in strepen over de pizza en plak als laatste de eetbare oogjes op de pizza. Dit kun je doen door een beetje Candy/Deco Melts aan de onderkant van het oogje te doen met een spuitzakje.
Tadaaa! De Halloween Pizza Cookie is klaar!
Veel bakplezier, Daphne
[…] van ontbijtkoek nog wat leuks bakken met de kinderen dan moet je ook zeker een keer dit recept voor Halloween pizza cookie proberen. Deze pizza is niet alleen leuk met Halloween, maar ook prima aan te passen naar Sint, Kerst of […]