Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Koekjes  /  23 september 2019

Florentins maar dan net iets anders

Florentins maar dan net iets anders

Ik had nog nooit florentins gemaakt maar vond ze er wel altijd smakelijk uitzien. Ik hou heel erg van noten en merk dat ik de laatste tijd alleen maar meer ga bakken met noten. Deze Franse florentins worden traditioneel gemaakt met noten, honing, room, sinaasappel en een laagje chocolade.

In dit recept gebruik ik geschaafde amandelen en Alpro cuisine light (ipv de room, om toch even een wat ‘gezondere’ versie te maken), maar laat ik de chocolade weg. Door de chocolade vind ik dat je de verse noten minder proeft en vind het eigenlijk zonde van het koekje om er nog chocolade over te doen. Dat klinkt best raar trouwens uit de mond van een Chocoholic. Denk je nu ik wil ze met chocolade, dan kan dat natuurlijk gewoon. Volg het recept en verwarm daarna wat chocolade en doop de onderkant van het koekje in de chocolade en laat dit even hard worden. Hoe je ze ook eet, met of zonder chocolade het is altijd een succes.

Florentins

Ingrediënten Florentins maar dan net iets anders

Voor de koekjes (10 stuks)

  • 120 gram suiker
  • 25 gram honing
  • 100 gram bloem
  • 100 gram Alpro cuisine light
  • 120 gram geschaafde amandelen
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • snufje fleur de sel of zout

Extra benodigdheden

  • Bakpapier
  • Ronde uitsteker 6 cm
  • Suikerthermometer

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe de suiker, honing en Alpro Cuisine Light in een steelpan en zet daarin de suikerthermometer. Haal de pan direct van het vuur zodra het mengsel 118 graden is. Voeg de bloem en de sinaasappelrasp toe en roer dit goed door. Als laatste voeg je nog de noten toe en de fleur de sel. Meng dit voorzichtig door elkaar, zodat de amandelen niet te veel kapot gaan.

Tip: ik gebruik fleur de sel, dit geeft net weer een andere smaak dan gewoon zout. De fleur de sel is grover van structuur en smelt niet in het koekje, daardoor proef je af en toe een knapperig stukje zout. Fleur de sel is gewoon in de supermarkt te verkrijgen, heb je dit niet in huis voeg dan gewoon een snufje zout toe.

Stap2:
Stort het notenmengsel op het bakblik. Leg daar nog een velletje bakpapier op en duw het plat met je handen. Rol het daarna verder uit met een deegroller tot een mooie gelijkmatige plak. Zet het bakblik in de oven en bak de koek 8 minuten. Haal het daarna uit de oven en laat het 1 minuut afkoelen, steek daarna rondjes uit. Doe dit niet langer (ga niet zoals ik even op de bank zitten en na 5 minuten ineens denken, Oeh mijn koekjes!) want anders wordt het lastiger om de koekjes uit te steken.

De restjes die je over hebt zeker niet weggooien die kun je ook gewoon heerlijk opeten. Zeker als ze nog net een beetje warm zijn, mjam.

Florentins

Ben je net als ik gek op nootjes in koekjes, dan wil je vast mijn andere koekjes recepten met nootjes proberen zoals de Pistachekoekjes, Amandelkoekjes en Cantuccini.  

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • nootjes
  • snel

Berichtnavigatie

Cornflakes Crumble Cookies
Cavallucci

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube