Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Cakes en Cupcakes  /  12 september 2019

Cappuccino cupcakes

Cappuccino cupcakes

Grappig dat ik deze cappuccino cupcakes zo lekker vind. Ik hou namelijk helemaal niet van koffie. Ik drink echt nooooit koffie, alleen maar thee. De geur van koffie vind ik wel heel lekker en deze cupcakes met een vleugje koffie lust ik ook heel graag. Misschien komt dit door de lekkere icing van witte chocolade bovenop, daar ben ik gek op.

Dit recept heb ik ooit van mijn zus via via gekregen meer dan 15 jaar geleden alweer. Ik ging toen net samenwonen met Menno en weet nog dat ik deze regelmatig bakte. Daarna is het recept ergens in een map beland met heel veel andere recepten die ik soms uit tijdschriften scheur.

Tijdens mijn laatste vakantie was ik aan het nadenken welke recepten ik allemaal kon maken de komende maanden voor de site en ineens bedacht ik me dat deze overheerlijke cupcakes wel een goed idee waren, maar had ik het recept nog? Gelukkig ben ik redelijk gestructureerd en zat het na 15 jaar idd gewoon nog in de map met losse recepten.

In deze cappuccino cupcakes zit wat espresso poeder daardoor krijg je een heerlijke subtiele koffie smaak, die zelfs ik als niet koffie drinker, lekker vind. Om het cakeje er uit te laten zien als een cappuccino maak je bovenop het cakeje ‘melkschuim’ van witte chocolade met zure room en poedersuiker en deze bestrooi je de ‘cappuccino’ met wat cacaopoeder en voilà je hebt je cappuccino cakeje!

cappuccino cupcakes

Ingrediënten Cappuccino cupcakes

Voor de cupcakes (12 stuks)

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 el espresso poeder
  • 3 el melk

Voor de icing

  • 100 gram witte chocolade
  • 2 el zure room
  • 30 gram roomboter
  • 200 gram poedersuiker (of suikerbakkerspoeder)
  • 120 gram zure room
  • cacaopoeder om te bestrooien

Extra benodigdheden

  • 12 papieren baking cups
  • cupcake bakvorm

 

Bereiding

Stap1:
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Doe de papieren baking cups in de cupcake vorm.

Stap2:
Doe alle ingrediënten voor de cupcakes in de kom van een mixer. Meng alles tot je een mooi beslag hebt.

Stap3:
Verdeel het beslag over de baking cups en bak deze 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. De cakejes zijn gaar als je er met een vinger op duwt en het terugveert. Laat de cakejes afkoelen op een rekje.

Stap4:
Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld kun je de icing gaan maken. Smelt de chocolade samen met de boter in een kom in de magnetron. Verwarm het steeds kort in de magnetron anders heb je de kans dat de chocolade te warm wordt en verbrand. Er mogen nog kleine stukjes chocolade in zitten, haal het dan uit de magnetron en roer goed door zodat de rest van de chocolade ook smelt. Voeg daarna de zure room toe en roer verder door. Nu kun je de poedersuiker langzaam toevoegen. Doe niet alles in 1x erbij. Voeg wat toe, roer even, en voeg daarna weer wat toe net zo lang tot je een mooie icing hebt die niet te dik is.

Stap5:
Verdeel de icing over de cupcakes en strooi wat cacaopoeder over de icing. Je cappuccino cupcakes zijn nu klaar om op te drin…. Euh eten.

Cappuccino cupcakes

Cappuccino cupcakes

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • chocolade
  • cupcake met topping
  • koffie
  • witte chocolade

Berichtnavigatie

Mokka Madeleines
Tartelettes met frambozen ganache

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube