Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Koekjes  /  10 oktober 2019

Cantuccini uit Toscane

Cantuccini uit Toscane

Daar is er weer één, een recept uit Toscane. Dit recept voor echte Italiaanse Cantuccini komt uit het hartje van Toscane. Uiteraard weer meegenomen tijdens mijn vakantie in Toscane. De foto’s doen me gelijk weer terug verlangen. We bakten deze koekjes met de kok tijdens ons verblijf in de Agriturismo (Agriturismo Diacceroni, echt een aanrader trouwens als je van lekker eten houdt, een super mooi uitzicht en lekker weer en ga zo maar door……).

Ik vind het heerlijk om deze Cantuccini tijdens de vakantie in Toscane na het diner te dopen in de Vin Santo. Thuis in Nederland met dit herfstachtige weer vind ik het gewoon lekker om ze in mijn thee te dopen. En dan het liefst een stuk of 10 achter elkaar.

De koekjes zijn zo hard omdat ze twee keer zijn gebakken. Na de eerste keer bakken snij je de rol in plakken en bak je de plakken vervolgens nogmaals in de oven. De koekjes zijn ook zo te eten, maar omdat ze zo hard zijn is dopen toch echt wel lekkerder.

Cantuccini uit Toscane

Ik heb al eerder Cantuccini gebakken naar eigen recept. Dit recept voor chocolade Cantuccini is hier terug te vinden. Je hebt nu dus twee keuzes, chocolade of gewone. Snel kiezen dan kun je aan de slag! Of je bakt ze gewoon alle twee natuurlijk!

Ingrediënten Cantuccini uit Toscane

Voor 25-30 stuks

  •  3 eieren
  • 210 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bruine amandelen
  • 30 gram boter

Extra benodigdheden

  • bakpapier
  • eigeel om te bestrijken
  • bak kwastje

Bereiding

Stap1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits 2 eieren en doe het eigeel in een kom van een staande mixer. Voeg daar de kristalsuiker en het andere ei aan toe en klop dit totdat het schuimig en licht van kleur is. 
Stap2:
Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng dit tot een deeg. Smelt de boter in de magnetron en voeg dit ook toe samen met de amandelen en kneed tot een deeg. 
Stap3:
Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en maak er twee lange rollen van, van ongeveer 2,5 cm dikte en druk deze iets plat aan de bovenkant.
Stap4:
Bestrijk de rollen met eigeel en bestrooi met wat vanillesuiker. Bak de rollen in de oven voor 20 minuten. Haal de rollen uit de oven en verhoog de ovenstand naar 190 graden. Wacht 2 minuten en snijd dan schuine plakken van zo’n 1,5 cm dikte. Leg de plakken op de platte kant weer terug op het bakblik en bak deze nogmaals in de oven een paar minuten (2-5 minuten).

Cantuccini uit Toscane

Laat de Cantuccini afkoelen op een rooster. Daarna kun je ze heerlijk dopen in de Vin Santo, koffie of thee. Of gewoon lekker zo eten. Het recept voor de overheerlijke Chocolade versie van deze koekjes is hier te vinden.

Veel bakplezier, Daphne

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Italie
  • nootjes
  • Toscane

Berichtnavigatie

Kijkje in de Bakery september 2019
Hoe maak ik een Halloween Pizza Cookie?

4 comments

  • Kijkje in de Bakery - oktober'19 met de Kenwood XL roller - Bakeryfromthecorner
    1 november 2019

    […] op de site kunnen zetten. Wel een hele leuke Pizza Cookie voor Halloween en echt Italiaanse Cantuccini uit het hartje van Toscane. Tijdens onze vakantie in Italië in Agriturismo Diacceroni eten we deze […]

    Reply
  • Italiaanse amandel koekjes (Ricciarelli) - Bakeryfromthecorner
    9 december 2019

    […] je nog meer lekkere Italiaanse koekjes maken, probeer dan bijvoorbeeld deze Cantuccini uit het hartje van Toscane of deze Chocolade Cantuccini of overheerlijke amandelkoekjes […]

    Reply
  • Chocolade taart met gezouten karamel en ganache - Bakeryfromthecorner
    17 december 2019

    […] al Limone – Italiaanse citroentaart een heerlijke frisse taartCantuccini – lekker om te dopen in de Vin Santo, koffie of theeRicciarelli – amandelkoekjes uit […]

    Reply
  • Italiaanse Panforte uit Siena - Bakeryfromthecorner
    20 december 2019

    […] van mijn meegenomen recepten afgelopen vakantie in Toscane. Zo nam ik deze zomer recepten mee van Cantuccini, Cavallucci, Nougat en Chocolade taart met gezouten karamel en ganche. De Panforte is de laatste in […]

    Reply

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Ik maak gebruik van (niet eetbare) cookies om na te gaan hoe deze site wordt gebruikt.Geen probleem!