Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
Bakeryfromthecorner
  • Bakken met kinderen
  • Beginnende bakker
  • Traktaties
  • Andere Recepten
    • Brood
    • Cakes en Cupcakes
    • Feestdagen
    • Klein gebak en Taart
    • Koekjes
    • Kijkje in de Bakery
    • Speciaal Dieet
    • Overig
  • Bestellingen
  • Over mij
  • Contact
Cakes en Cupcakes  /  16 januari 2020

Cake bakken zonder boter: angel food cake

Cake bakken zonder boter: angel food cake

Ook deze maand werd er weer geswiepswoepswapperd. Ik deed voor de tweede keer mee aan dit leuke projectje van Mandy van Mandyandmore. Voor deze swiepwoepswap maakte ik iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond. Cake bakken zonder boter: Angel food cake. 

Door Mandy werd ik gekoppeld aan Bakmuts. Een blog met zowel hartige als zoete gerechten. Nou ben ik natuurlijk eigenlijk alleen van de zoete gerechten dus ben ik daar op gaan zoeken. Daar vond ik dit recept voor Angel Food Cake. Een cake die je bakt zonder boter. Dit klinkt mij super goed in de oren. Ik vermijd zoveel mogelijk boter voor de verzadigde vetten. Ik heb gemerkt dat deze mij niet helpen in mijn gezondheid, maar ik wil natuurlijk wel af en toe nog iets lekkers snoepen.

Cake bakken zonder boter: Angel food cake

Ik heb het recept iets aangepast. Het originele recept van Bakmuts was met kokos en ook daar zitten helaas heel veel verzadigde vetten in. Niet handig voor mij dus. Ik heb de kokos weggelaten en de cake heb ik gedecoreerd met een beetje chocolade en sprinkles om de boel wat op te vrolijken. En ja, toen ik een stukje ging proeven heb ik de chocolade er af gesneden, maar een half versierde taart staat ook zo raar op de foto. 

Leuk ook om met kinderen te bakken en lekker te laten kliederen met het versieren. Je kunt de taart ook vullen met bijvoorbeeld vers fruit of jam. Zo zet je snel iets feestelijks op tafel. 

Ingrediënten Cake zonder boter: angel food cake

Voor de cake (18 cm)

  • 5 eiwitten
  • 1/2 tl azijn
  • 110 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 55 gram bloem
  • sprinkles
  • pure chocolade

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eiwitten in een kom van een staande mixer. Voeg de azijn toe en mix dit tot zachte pieken. Voeg dan de 1/2 van de suiker toe en de vanille extract en klop tot je een stijf en glanzend eiwitschuim hebt.

Stap 2:
Zeef de bloem en andere helft van de suiker. Spatel dit door de eiwitten heen samen met ongeveer 10 gram sprinkles. Doe dit zo voorzichtig en snel mogelijk zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.

Stap3:
Leg een bakpapiertje onderin een bakvorm. Je kunt de randen met bakspray inspuiten, maar ik doe dit liever niet omdat je door de bakspray kans hebt dat de cake inzakt na het bakken. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. 

Stap4:
Bak de cake in de voorverwarmde oven in zo’n 35 minuten gaar. Check met een prikker of de cake gaar is. Haal de cake dan uit de oven en draai het bakblik om zodat de cake omgekeerd in de vorm kan afkoelen. Als de cake helemaal is afgekoeld snij je de randen los en kun je de springvorm verwijderen. Haal het bakpapiertje voorzichtig van de cake los. 

Cake bakken zonder boter: Angel Food Cake

Stap5:
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Decoreer de bovenkant van de cake met de chocolade en strooi de sprinkles er over.

Cake bakken zonder boter: angel food cake

Cake bakken zonder boter kan dus gewoon met deze Angel food cake. Je kunt de cake ook vullen met bijvoorbeeld jam of vers fruit om er een feestelijke cake van te maken. Wil je nog meer feestelijke cakes bakken maar dan gewoon met boter. Bekijk dan ook mijn recept: Naked cake met vers fruit.  

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • chocolade
  • zonder boter

Berichtnavigatie

Italiaanse Panforte uit Siena
Kenwood compacte foodprocessor review

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Welkom op de site van Bakery from the corner. Hier vind je inspiratie voor het bakken met kinderen, het maken van traktaties en ook als beginnende bakker krijg je een duwtje in de rug om ook aan de slag te gaan. Kijk rond op mijn site, laat je inspireren en ga snel aan de bak!
Veel bakplezier, Daphne

Wil je als eerste een mailtje ontvangen en nooit meer een blogpost missen, schrijf je dan hier in.

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat
Loading

Meest recente berichten

  • 5 Lekkere Paas recepten
  • Vrolijke Paas meringue schuimpjes
  • Paas Oreo traktatie stap voor stap
  • Zelf paaseieren maken
  • Marshmallow popcorn voor Pasen
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube